logo

Norsk Oljemuseum i kveldssol

De blanke metallflatene på Norsk Oljemuseum ved bryggekanten i Stavanger sentrum gir flotte refleksjoner i sollyset. Den metalliske overflaten og rette strenge linjer brytes av runde former. Museet skriver følgende om arkitekturen på sine nettsider: Norsk Oljemuseum ble åpnet av Hans Majestet Kong Harald 20. mai 1999. Bygget er tegnet av arkitektene Lunde & Løvseth som vant en nasjonal arkitektkonkurranse om oppdraget. Bygningen er en symbolsk tolkning av det norske grunnfjellet, det åpne kystlandskapet ut mot havet – og offshoreinstallasjoner til havs.

  • Share

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.