logo

Gamle Stavanger

En vårdag i et av  Stavangers mest populære turistmål Straen i Gamle Stavanger

Gamle Stavanger ligger på vestsiden av Vågen og består av 173 trehus som ble oppført på slutten av 1700- og begynnelsen på 1800-tallet. De fleste husene er små og hvitmalte. Før i tiden var det vanlig å ta huset med når folk flyttet fra et sted til et annet og dette gjelder for flere av husene i Gamle Stavanger. Husene er laftet i tømmer og enkle å demontere og ta med seg når en flyttet. Mange av husene har ark på taket. Arken ble bygd for å utvide boligarealet, står asymetrisk på taket og kalles Stavangerark.

  • Share

One Response

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.